Minister Kamp opent Upcycling Gemert

September 13, 2016

Minister Kamp opent Upcycling Gemert

Op maandag 12 september jl. heeft Minister Kamp van Economische Zaken Upcycling in Gemert officieel geopend. In samenwerking met Hofmans heeft de familie Van den Boomen een installatie ontwikkeld die biologisch afval van de champignonkweek omzet in compost, brandstof en duurzame warmte.

Unieke innovatie

Minister Kamp: “Upcycling loopt met deze wereldwijd unieke innovatie voorop in de energietransitie. De technologie past bij de ambitie van het kabinet om minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen en afvalstromen om te zetten in nieuwe grondstoffen en energie. Dat is niet alleen goed voor ons klimaat, maar levert ook inkomsten en banen op.”

Hofmans

De kweekresten van de champignons vormen natte biomassa; de champost. Hofmans zorgt voor een juiste routing van de biomassa. Als grootschalige speler is zij betrokken bij meerdere landendekkende biomassa-projecten. Inzet is de komende jaren biomassa op een juiste manier te behandelen waarbij recht word gedaan aan het streven naar een meer en meer circulaire economie.

Energie

Een duidelijk voorbeeld is Upcycling; de champost wordt verwerkt tot warmte en waardevolle mest- of brandstoffen. Upcycling voorziet de eigen champignonkwekerij vervolgens van warmte en heeft daarnaast ruimte voor het leveren van energie aan omliggende tuinders. Hiermee kan het verbruik van één miljoen kubieke meter aardgas jaarlijks worden vervangen. De verbrandingswaarde van het eindproduct in een bio- energiecentrale is daarnaast nog eens 3,5 miljoen kubieke meter aardgas waard. Het proces is niet alleen interessant voor het afval van champignons. Ook andere biomassastromen, zoals rioolslib en dierlijke mest kunnen hiervoor worden ingezet.

 

« Back to the news overview Share this: LinkedIn Google+ E-mail

« Newer message

Van Huët ontwikkelt Transloader

Van Huët ontwikkelt Transloader

October 10, 2016 - Trailer combineert glasvervoer en general cargo De Milsbeekse glasvervoerder Van Huët, onderdeel van de Emons Group, heeft voor en met haar klant een uniek en duurzaam concept ontwikkeld: de... Read more »

Older message »

Paul Looman new board member Emons Group

Paul Looman new board member Emons Group

January 13, 2016 -   Since January of this year, the managing board of the Emons Group is expanded with Paul Looman who fulfils the role of Chief Commercial Officer. Together with Daan Emons (CEO) and Sylvester... Read more »